Povratak na Предлози и идеје

Предлог грба стреличарског клуба

Овај грб је замишљен да споји хералдику и спорт, па је као такав веома јединствен и оригиналан, али и прожет елементима који имају дубље значење, него што се на први поглед чини.
Главна замисао је била да се кроз елементе на први поглед препозна о чему се ради, али и даљом анализом елемената дубље схавти веза елемената.

 

Предлог са другачијим стубом

Предлог са другачијим стубом

Предложено пешење

Предложено пешење

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На штиту је уочљив златни лук као симбол онога чиме се клуб бави и шта је основно средство којим се постижу резултати у овом спорту.  Лук је преко зеленог стуба оциластог који би као такав требао да алудира на порекло клуба, односно да је из Србије, те отуд оцила. Детелина се провлачи као симбол дуговечности и треба да нам укаже колико је стреличарство древно и да се кроз историју примењивало на свим пољима те остало у употреби и данас.

 

Предложено решење

Предложено решење

Предлог са посутим пољем

Предлог са посутим пољем

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Челенка треба да представља главну и једину делатност клуба, а то је спорт и спортско стреличарство. Ловоров венац говори да је то и олимпијски спорт, а рука која држи пет стрела у овом распореду и са овим бојама треба да асоцира на распоред боја на мети, али и на број поена, којих има укупно десет. Тако пет стрела постаје десет крајева и сваки крај за по један поен. Зелена се боја провлачи и као боја шума у којима су лук и стрела вековима доминирали како за лов тако и за одбрану, а сребро је било идеално за контраст и потпуни доживљај боја и елемената.

За потпуно оживљавање мог цртежа бојама и компјутерску реализацију, побринуо се изванредни хералдички уметник Срећко Никитовић.

Челенка

Челенка

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://www.heraldicarium.com/galerija/predlozi-i-ideje/predlog-grba-strelicarskog-kluba/